Betreft Frans Hoek

Ik ben als zelfstandig fotograaf gevestigd in Leiden. Ik heb het vak naast de praktijk gestudeerd aan de Fotoacademie Rotterdam, waarvan ik het diploma heb behaald.

Ik ben werkzaam als documentair industrieel landschapsfotograaf. Een hele mond vol, maar dat is heel simpel samen te vatten als “grote machines en stoere mensen”, wat niet wegneemt dat ik universeel inzetbaar ben als fotograaf.

Tarieven

Mijn basistarief is € 80,-- per uur exclusief BTW met een minimum van 4 uren. Dat is inclusief maximaal 20 km reiskosten en de basis nabewerking.
Voor langer lopende projecten maak ik graag aparte afspraken. Neem daarvoor even contact op.
Voor studiofotografie reken ik af per foto: € 25,-- per foto, waarbij het minimum 3 foto's is.

Ik stel mijn foto's digitaal ter beschikking. Hoewel de copyrights bij mij blijven berusten stel ik geen beperkingen aan het eigen gebruik van de foto's. Gaan deze in meerdere media geplaatst worden, dan moeten er afspraken worden gemaakt.

Tot A2 kan ik in eigen beheer afdrukken. Daarboven maak ik gebruik van professionele afdrukbedrijven.
Foto's kunnen natuurlijk opgeplakt worden etc. Ook hiervoor maak ik gebruik van de daarin gespecialiseerde bedrijven. Ik maak graag offerte voor grote tot hele grote afdrukken. Een formaat van 2 x 3 meter is voor mij vaak geen probleem.

Overig

Ik heb ten behoeve van het afstuderen aan de Fotoacademie zelf een website gebouwd: exponoir

Om op offshore platforms te kunnen fotograferen heb ik de Basic offshore training gevolgd en ben ik gecertificeerd volgens OPITO, NOGEPA an OLF, waardoor ik in het gehele Noordzeegebied mag werken.

Ook beschik ik over de certificatie Veiligheid voor leidinggevenden VCA (VOL-VCA) om toegang tot bouwplaatsen te verkrijgen.

Ik ben lid van de DuPho (Dutch Photographers) en ik ben Nikon Professional Photographer.